رئیس سازمان امور اجتماعی كشور خبر داد

ورود وزارت کشور به پدیده اجاره کودکان

ورود وزارت کشور به پدیده اجاره کودکان به گزارش فست تریپ، رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با اشاره به اینکه در حوزه اجتماعی از سرمایه گذاری مردم کمتر برخوردار بودیم، اظهار داشت: برای یافتن نوآوری های اجتماعی و خلاقیت ها باید تلاش بیشتری کرد و در این خصوص در سال ۱۴۰۴ شبکه نوآوری های اجتماعی راه اندازی خواهد شد.



به گزارش فست تریپ به نقل از ایسنا، سیدمحمد بطحایی رئیس سازمان امور اجتماعی در نشست خبری برگزاری رویداد ملی تقویت مشارکت سرمایه گذاری و انسجام اجتماعی اظهار داشت: رویدادی هفته آتی اول اردیبهشت ماه برگزار می گردد و این رویداد برگرفته از شعار سال در عرصه سرمایه گذاری برپا خواهد شد که با حضور ۶۰۰ نفر از فعالان اجتماعی و سازمان های مردم نهاد و خیرین حوزه های مختلف خیریه انجام می شود. در این رویداد آقای رئیس جمهور حضور پیدا خواهدنمود و سیاست دولت چهاردهم مورد تبیین قرار می گیرد و بدنبال این هستیم که تجارب مختلف سمن ها به اشتراک گذاشته شود و سمن ها با قابلیت های یکدیگر آشنا شود.

وی اضافه کرد: سرمایه گذاری اجتماعی به گفت و گو گذاشته می شود و اهمیت و ضرورتش مشخص خواهد شد. ما متاسفانه در عرصه اجتماعی از سرمایه گذاری مردم کمتر برخوردار بودیم. حدود ۱۱ هزار سمن در وزارت کشور ثبت شده که البته همه فعال نیستند. با عنایت به ظرفیت بسیار گسترده کشور این عدد خیلی کم است. در رویداد اول اردیبهشت بحث نوآوری های اجتماعی را خواهیم داشت. برنامه ای را در سال ۱۴۰۴ به اجرا در می آوریم و در آن مراکزی که نوآوری اجتماعی دارند دور هم جمع می شوند.

رئیس سازمان امور اجتماعی افزود: ما قالبا در قسمت های عمرانی از سمن ها استفاده کردیم اما در عرصه های اجتماعی از ظرفیتهای کمتری استفاده کردیم. از نوآوری های مردم کمتر در عرصه اجتماعی استفاده شده است و برای یافتن نوآوری های اجتماعی و خلاقیت ها باید تلاش بیشتری کرد و در این جهت در سال ۱۴۰۴ شبکه نوآوری های اجتماعی راه اندازی خواهد شد.

وی اضافه کرد: ۱۰ غرفه نمایشگاهی در روز دوشنبه دستاوردها و نوآوری های خودشان را عرضه می کنند و پس از ظهر همین روز سمن های شرکت کننده با مسایل مختلف حوزه اجتماعی آشنا خواهند شد.

گوشه ای از کار مدرسه سازی را به عهده می گیریم

بطحایی با اعلان اینکه سمن ها در موضوعات متنوعی کار می کنند و بیشترین موضوعات مربوط به حوزه صدمه های اجتماعی و توسعه است، اظهار داشت: در عرصه آموزش وپرورش هم سمن ها فعالیت می نمایند و قسمتی از این خیرین در وزارت کشور مجوز گرفتند و ثبت شدند. کار ویژه ای را در عرصه مدرسه سازی شروع کردیم و در سال ۱۴۰۴ کار ویژه ای را در این جهت خواهیم داشت. ان شاءالله سال ۱۴۰۴برای مدرسه سازی پر رونق باشد و ما هم کار ویژه ای را شروع می نماییم و گوشه ای از کار مدرسه سازی را به عهده می گیریم.


وی در رابطه با مساله طلاق، زنان سرپرست خانوار و اعتیاد دانش آموزان دختر و برنامه سازمان امور اجتماعی در این زمینه هم اظهار داشت: به سبب اینکه بانوان نسبت به آقایان صدمه های بیشتری را دارند، نرخ صدمه ها بالاتر از آقایان است. خودکشی در بانوان بالاتر از آقایان است؛ هر چند این شیب رو به افول است و تفاوت بین آقایان و خانم ها درحال کاهش است؛ اما باز هم صدمه های بانوان بیشتر است و این در سطح دنیا وجود دارد و فقط در کشور ما نیست. خوشبختانه در یکی دو شاخص مثل خشونت و فرار از خانه به علل مختلف با کاهش آمارها در بانوان مواجه هستیم.

رئیس سازمان امور اجتماعی اضافه کرد: این نباید ما را غافل کند تا برنامه هایمان را اجرا نکنیم. در اواخر سال ۱۴۰۳ برنامه ویژه ای را برای بانوان پیش بینی کردیم. این برنامه فرابخشی نیست و فقط بوسیله اجرای دولت و وزارت کشور به نتیجه نمی رسد و همه دستگاهها باید با هم کار کنند. خوشبختانه همچون مواردی است که اختلاف در آن کمتر وجود دارد. قوه قضاییه، نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی و شهرداری ها باید پای کار بیایند. از اواخر سال ۱۴۰۳ بصورت آزمایشی کاری را شروع کردیم و این ادامه خواهد داشت تا بتوانیم بصورت اصولی با پدیده های اجتماعی روبرو شویم. در برخی از صدمه ها مثل خودکشی در برخی از استانها سیر صعودی دارد؛ اعتیاد و صدمه های دیگر مثل الکل، سیگار و گل هم وجود دارد.

وی در رابطه با احتمال تصویب لایحه پیشرفت امنیت زنان در مجلس اظهار داشت: وقتی طرحی به جریان میوفتد باید اجزایش در کنار هم دیده شود؛ اما در راه تصویب آنقدر جا به جا می شود که در نسخه آخر یکپارچگی آن از دست می رود. در لایحه پیشرفت امنیت زنان این مسئله وجود دارد و آنقدر کم و زیاد شده که احتمالاً انسجام و یکپارچگی اش را از دست خواهد داد. البته نمی گویم مشکلی را حل نمی کند؛ حتما مسائلی با این لایحه حل خواهد شد.

بطحایی در رابطه با تاثیرات کارگروه های صدمه های اجتماعی این سازمان اظهار داشت: این کارگروه ها در دولت قبل تشکیل شدند و مسیر خوبی داشتند اما نیاز به اصلاحات بیشتری در این راه وجود دارند. ما ستاد مبارزه با مواد مخدر داریم اما آمدیم کارگروه هایی به موازات آن ایجاد کردیم که ناهماهنگی به وجود آمد و بنا داریم این اختلال را برطرف نماییم. اگر این اختلال ها برطرف شود کارگروه ها با اثربخشی بیشتری فعالیت کنند.

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری از سال ۹۴ در بازه زمانی چند ساله شخصا هفت جلسه را برای روبرو شدن با صدمه های اجتماعی برگزار کردند و وارد صدمه های اجتماعی شدند. متاسفانه قسمتی از آن جمع بندی ها عملیاتی نشد؛ من در سه جلسه آن حضور داشتم و شاهد بودم اگر آن جمع بندی ها به اجرا می رسید، خیلی از مشکلات حل می شد. در دور جدید می خواهیم مسایل مختلف آن دوره را اجرائی نماییم.

برنامه وزارت کشور برای برخورد با پدیده اجاره کودکان از طرف خانواده ها به برخی گروه ها و ضرورت ورود پلیس و قوه قضاییه

رئیس سازمان امور اجتماعی با اشاره به مساله کودکان کار عنوان کرد: تلاش هایی که از اواخر دولت شهید رییسی انجام شده انصافا کوشش های موثری بوده است. با وجود همه این تلاش ها متاسفانه همچنان با این پدیده مواجه هستیم و یک بخش آن به مساله معیشتی خانواده ها برمی گردد. برخی از خانواده ها بدین سبب کودک را ملزم به کار می کنند. ما شواهدی را در اختیار داریم که خانواده نیاز به مساله معیشتی ندارد و کودک را به یک گروه اجاره می دهد و در یک خانه زیر زمینی این کودکان را به کارهای خطرناکی وادار می کنند. دراین خصوص به نیروی انتظامی و قوه قضاییه نیاز داریم و در سال ۱۴۰۴ یکی از مسایل ما مواجهه با چنین پدیده ای است.

وی اضافه کرد: این کودکان کار بیمه و حقوق بالایی ندارند و برای آنهایی که این کودکان را به کار می گیرند، درآمد خوبی دارد و اگر جلوی آنرا نگیرند آمار بیشتر خواهد شد. آمار نسبت به اواخر سال ۱۴۰۲ خیلی کاهش پیدا کرده است؛ اتباع غیرایرانی هم ممکنست بصورت کودک کار در ایران فعالیت کنند؛ دستاوردهای خوبی در این جهت داریم.

رئیس سازمان امور اجتماعی با اشاره به دیگر صدمه های اجتماعی و اقدامات این سازمان درباب کاهش آمارها اظهار داشت: باید اعتراف نماییم در عرصه اجتماعی در کشور آنگونه که باید تلاش نکردیم؛ از سال ۹۴، ۹۵ با ورود مقام معظم رهبری وضعیت مشهود شد. باوجود تلاش ها آنگونه که باید با خطر موجود مواجه نشدیم و راه حل ها را به کار نگرفتیم. قسمتی از آن به برخورد منفعلانه با این پدیده برمی گردد.

وی با اعلان اینکه سبک زندگی هم به علل مختلف دستخوش تغییر شده و دنیا با این پدیده روبه رو شده است، اضافه کرد: مهم ترین دلیلش فضای مجازی است و امروز خانواده ها مثل ۵۰ سال پیش نیست و مرجعیت خانواده نسبت به قبل کاهش پیدا کرده است.

ادامه دارد...











منبع:

1404/01/24
11:09:03
5.0 / 5
26
تگهای خبر: آموزش , دستگاه , شركت , شهرداری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
Fast Trip
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

فست تریپ: سفر آسان، اطلاعات به روز ، در کوتاه ترین زمان ممکن، به مقصد خود برسید و از سفر خود لذت ببرید

fasttrip.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فست تریپ محفوظ است