مدیرعامل آب منطقه ای تهران اعلام كرد

صدور مجوز ساخت در حریم رودخانه ها

صدور مجوز ساخت در حریم رودخانه ها به گزارش فست تریپ مدیرعامل آب منطقه ای تهران اظهار داشت: مجوزهایی از جانب شهرداری برای ساخت وساز درحریم رودخانه ها داده شده كه به علت آنكه ما برای این محدوده ها سندگرفته ایم، برای همشهریان گرفتاریهای خاص پیش می آید.



به گزارش فست تریپ به نقل از مهر، سید حسن رضوی مدیرعامل آب منطقه ای شهر تهران در جلسه علنی روز یكشنبه شورای اسلامی شهر تهران، با اشاره به پروانه های ساختمانی كه در حریم رودخانه ها صادر شده، اظهار داشت: ما اسناد این زمین ها را گرفتیم و صدور آخر كار، همشهریان را گرفتار گرفتاری های خاص می كند.
وی با اشاره به اینكه در شهرك ژاندارمری، شهرداری چنین مجوزهایی صادر كرده اظهار داشت: از مدیریت شهری درخواست داریم در این رابطه همكاری و همیاری خاصی با ما داشته باشد و مجوز ساخت و ساز در حریم رودخانه ها را ندهد. چونكه این مجوزها در زمان سیلاب های ناگهانی، تبعات خویش را دارد.
رضوی با اشاره به چاه هایی كه در اختیار شهرداری قرار دارد، خاطرنشان كرد: باید آمار این چاه ها به ما داده شود چونكه باید با آمار واقعی تصمیم گیری نماییم. در شرایط فعلی كه منابع آب های زیرزمینی كاهش پیدا كرده و پروژه جمع آوری فاضلاب، سفره های آب زیرزمینی در خطر قرار گرفته اند و باید با پساب های تصفیه شده و غیر تصفیه شده جایگزینی صورت گیرد كه متأسفانه ما در شهرداری علاقه ای به جابجایی ندیده ایم اما افزایش برداشت از آب های زیرزمینی در نهایت برای پایتخت گرفتار مشكل می كند.
مدیرعامل آب منطقه ای شهر تهران اظهار داشت: افت آب های زیرزمینی در مناطق ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ سبب فرونشست های از ۴۲ میلی متر تا ۱۰۶ میلیمتر در سال شده است و پیشنهاد ما مجاز اعلام كردن چاه های در اختیار شهرداری و كاهش برداشت از آنهاست و همینطور جایگزین كردن پساب تصفیه شده و نشده است.
وی اضافه كرد: در این رابطه یك دهه دیر عمل كرده ایم و غفلت شده است. اما باز هم می توان با تشكیل كارگروهی این جایگزینی را انجام داد.
رضوی تصریح كرد: كمیته ای با حضور شهرداری، شورای شهر تهران، وزارت نیرو تشكیل گردد كه تفاهم نامه ای در این رابطه تنظیم شود. در هر منطقه پایلوت مشخص و مدت زمان ۵ سال هم برای این جابجایی تا رسیدن به شرایط متعادل پیشبینی شود. كتمان آمار و فهرست چاه ها به شهر لطمه می زند و باید در حوزه آبیاری فضای سبز تهران تحولی رخ دهد.
وی افزود: ۳ مبحث در تهران قابل بررسی است كه نخستین آنها مبحث رودخانه هایی است كه در تهران و اطراف آن وجود دارد.
به گفته وی مبحث دوم بحث آب های زیرزمینی در تهران و مبحث استفاده از پسآب برای آبیاری فضای سبز است و در نهایت مبحث سوم بحث فرونشست ها است.
رضوی خاطرنشان كرد: ۲۷۰ كیلومتر در تهران رودخانه داریم كه انرژی فوق العاده ای برای ایجاد سیلاب در این رودخانه وجود دارد كه در طول تاریخ هم كشته ها و خسارت هایی به جا گذاشته است.
مدیرعامل آب منطقه ای تهران، اظهار داشت: باید كار مشتركی میان شهرداری و آب منطقه ای انجام گیرد تا خطر پذیری شهر تهران در مواجهه با این رودخانه ها كاهش پیدا كند.
وی افزود: ما باید در حوزه رودخانه ها یك دبی بازگشت ۲۰۰ ساله را در نظر بگیریم تا در یك دوره دراز مدت خطرات كاهش پیدا كند.
رضوی خاطرنشان كرد: یكی از اختلافات ما با شهرداری تهران این است كه مشاوری از جانب شهرداری انتخاب شده كه آمار عرضه شده از جانب این مشاور با آمار عرضه شده ما متفاوت می باشد.
مدیرعامل آب منطقه ای، اظهار داشت: آنچه از جانب مشاوران ما بررسی شده است نشان داده است كه ۳۷ مورد از ۶۷ مورد نقاط حادثه خیز ما در رودخانه كن و مقصود بیك و دربند واقع شده است.
وی اضافه كرد: ما در تهران در شرایطی هستیم كه سیلاب می تواند ما را غافلگیر كرده و از ما خسارت های عمده ای بگیرد.
رضوی تاكید كرد: اولویت ما رفع نقاط حادثه خیز در سه رودخانه دربند، مقصود بیك و كن است تا نیمی از نقاط حادثه خیز مرتفع شود.
مدیرعامل آب منطقه ای شهر تهران، تصریح كرد: این نقاط می تواند هر سال بعنوان یك نقطه غافلگیركننده خویش را نشان بدهد و ما را گرفتار مشكل كند.
وی به رودخانه فرحزاد هم اشاره نمود و اظهار داشت: امروز شاهد این هستیم كه در منطقه فرحزاد در بستر و حریم رودخانه فرحزاد ساخت و سازهای با مجوزی صورت می گیرد كه تخلف است.
رضوی اظهار داشت: ما از شهرداری توقع داریم كه مجوز ساخت و ساز در بستر و حریم رودخانه ها را صادر نكند تا نه سازندگان گرفتار شوند و نه ما بعنوان بهره برداران از رودخانه متحمل خسارات نشویم.
مدیرعامل سازمان آب منطقه ای شهر تهران، اضافه كرد: اگر ما در جایی مثل كرج مجبور به رهاسازی دبی آب ۱۵۰ متر مكعب شویم در پایین دست یعنی در جایی مثل بهاران و اطراف آن دو میلیون نفر گرفتار سیل زدگی می شوند.
وی افزود: برای فهم بهتر این مورد باید یادمان باشد كه وقتی در خوزستان در ابتدای امسال دبی آب ۳ هزار متر مكعب رها گردید تنها یك میلیون نفر متأثر شدند.
رضوی اظهار داشت: این یعنی این كه ما در جایی مثل تهران با یك بیستم دبی آب رها شده در خوزستان دو میلیون نفر را متاثر خواهیم كرد و ازاین رو باید توجه بیشتری به مشكلات آب منطقه ای داشته باشیم.
همچنین در این نشست غلامرضا خوش قول مدیر برق منطقه تهران اظهار داشت: برای تأمین برق به شهروندان سه مبحث تولید، انتقال و توزیع مدنظر است كه در حوزه توزیع دو شركت در پایتخت فعال می باشند و به صورت كلی برق پایتخت تأمین برق قم و البرز را انجام می دهد و ۲۵ درصد از مشتركین كشور تحت پوشش برق منطقه تهران است.
وی با اشاره به اینكه وضعیت پیك در تابستان سال گذشته در تهران یك پنجم كشور بود، اظهار داشت: از سال ۹۵ تا ۹۸ حدود ۱۰۰ پروژه با اعتبار یك میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان انجام گرفته است.
به گفته وی، كابل كشی زمینی در تهران در حال انجام می باشد كه از همكاریهای پلیس راهور و شهرداری در این زمینه تشكر می كنم ولی با این وجود تشكیل كارگروه مشترك جهت تسریع در رسیدگی امور حائز اهمیت بوده و باید مورد توجه باشد.
وی با اشاره به اینكه زیرساخت های برق تهران قدیمی است و احتیاج به بازسازی شبكه ها، اظهار داشت: البته در جهت بهبود وضعیت مبلمان شهری كابل های هوایی را در حال تبدیل به كابل زمینی هستیم.
مدیر برق منطقه شهر تهران با اشاره به اینكه در خیلی از مناطق بخصوص حاشیه تهران به حریم خطوط برق تجاوز شده است و ساخت و سازهایی صورت گرفته، اظهار داشت: سرقت تجهیزات شبكه برق همچون مشكلات است و تأمین زمین مناسب برای زیرساخت های مناسب از دغدغه های دیگر كه همه این موضوعات با مطرح شدن در كارگروه مشترك می تواند برطرف شود.
خوش قول تصریح كرد: اگر در شهر تراكم فروخته می شود باید زیرساخت های برق آن پیشبینی شود، به آنها در این زمینه توضیحاتی داده ایم و در این راستا دغدغه مندیم.
وی اضافه كرد: شورا برای حفاری و كابل كشی های زمینی باید به ما مجوز دهد و می خواهیم در یك بازه زمانی ۱۰ ساله به ما فرصت دهند توسعه زیرساخت ها را انجام دهیم چون كه این مساله در بازآفرینی شهری سبب اهمیت بوده و باید مورد توجه باشد.

1398/07/28
17:15:25
5.0 / 5
6570
تگهای خبر: پلیس راهور , تولید , ساخت و ساز , سفر
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
Fast Trip

فست تریپ

حمل فوری مسافر و کالا

fasttrip.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فست تریپ محفوظ است