چرا انگلیسی ها در سمت چپ خیابان رانندگی می کنند؟

چرا انگلیسی ها در سمت چپ خیابان رانندگی می کنند؟ به گزارش فست تریپ، آیا تاکنون فکر کرده اید چرا ساکنان انگلیس در سمت چپ خیابان و جاده رانندگی می کنند؟ این کار یک دلیل تاریخی دارد.


به گزارش فست تریپ به نقل از ایسنا، در دوران قرون وسطی، هنگامی که مردم سوار بر اسب در مسافرت بودند، نمی دانستند که چه کسانی را امکان دارد در میانه راه ملاقات کنند. اغلب مردم راست دست هستند؛ بنابراین اگر غریبه ای از سمت راست آنها عبور می کرد، باید سمت راستشان آزاد می بود تا در صورت ضرورت از شمشیر خود استفاده نمایند.
همین دلیل هم سبب شده بود تا بیشتر پلکان های مارپیچ را در «قلعه نورمان» در این کشور در جهت عقربه های ساعت به سمت بالا بسازند؛ تا سربازان مدافع قلعه بتوانند مهاجمانی را که به سمت بالا در حرکت هستند با ضربه شمشیر خود از پای درآورند و به پایین بیندازند و در مقابل، مهاجمانی که درحال حرکت از پله ها به سمت بالا بودند، فضای کافی برای شمشیرزنی نداشته باشند.
تاریخ استفاده از قانون «حرکت در سمت چپ» حتی به گذشته های بسیار دور بازمی گردد. باستان شناسان شواهدی را کشف کرده اند که نشان داده است رومی ها هم گاری ها و کالسکه هایشان را در سمت چپ می راندند و سربازان رومی هم همیشه در سمت چپ رژه می رفتند.
این رسم حرکت، در سال ۱۳۰۰ بعد از میلاد با دستور پاپ بونیفاس هشتم زمانیکه اعلام نمود تمام افرادی که به رم سفر می کنند باید در سمت چپ حرکت کنند، به صورت رسمی تصویب گردید و تا اواخر دهه ۱۷۰۰ میلادی هم اجرا می شد.
بعد از آن استفاده از کالسکه ها و واگن های بزرگ برای حمل و نقل کالا رایج شد. این واگن ها توسط چند جفت اسب کشیده می شدند و صندلی برای راننده نداشتند. بنابراین راننده باید برای کنترل اسب ها، روی آخرین اسب سمت چپ می نشست تا دست راستش برای شلاق آزاد باشد.
اما این کار (نشستن راننده روی اسب سمت چپ عقب) تسلط او بر رفت و آمدها در طرف مقابل جاده را دشوار می کرد. بنابراین برای نخستین بار در سال ۱۷۹۲ میلادی در ایالت «پنسیلوانیا»ی آمریکا قانون «راندن در سمت راست» به تصویب رسید و به تدریج خیلی از ایالت های کانادا و ایالات متحده از آن پیروی کردند.
در فرانسه هم فرمانی در سال ۱۷۹۲ میلادی در همین باره صادر شد و ناپلئون بعداً این قانون را در تمام مناطق فرانسه اجرا کرد.
اما در انگلیس درخواست های زیادی جهت استفاده از این واگن های عظیم وجود نداشت و وسایل نقلیه کوچکتر انگلیسی هم صندلی هایی برای نشستن راننده پشت اسب ها داشتند.
ازدحام ترافیک در لندن قرن هجدهم هم منجر به تصویب قانونی شد که بر مبنای آن همه رفت و آمدها روی پل مشهور «لاندن بریج» در سمت چپ باقی می ماند تا از برخوردها کاسته شود.
به گزارش یورونیوز، این قانون در قانون بزرگراه های سال ۱۸۳۵ میلادی هم گنجانده شد و در سرتاسر انگلیس به تصویب رسید.
در قرن بیستم حرکت به سمت هماهنگ سازی قوانین رفت و آمد در سرتاسر اروپا شروع شد و به این تربیت به تدریج شیوه رانندگی هم از سمت چپ به سمت راست جاده ها و خیابان ها تغییر نمود که آخرین اقدام در اینباره در کشور سوئد انجام شد.
امروزه تنها در ۳۵ درصد کشورهای جهان رانندگان همچون انگلیسی ها در سمت چپ رانندگی می کنند. بعضی از این کشورها عبارتند از هند، اندونزی، ایرلند، مالت، قبرس، ژاپن، نیوزیلند، استرالیا و ساموآ.
بیشتر این کشورها هم جزیره ای هستند؛ البته برخی هم با دیگر کشورها دارای مرز زمینی هستند و بنابراین رانندگان وقتی می خواهند از مرز دو کشور عبور کنند باید جهت حرکت خود در جاده ها را هم از چپ به راست تغییر دهند.




منبع:

1402/12/14
16:46:59
5.0 / 5
463
تگهای خبر: بزرگراه , ترافیك , سفر , مسافر
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
Fast Trip

فست تریپ

حمل فوری مسافر و کالا

fasttrip.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فست تریپ محفوظ است